dioko64

dioko64

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Roladki Gracjana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Trochę pracochłonne,ale za to efekt...

Roladki Gracjana

Składniki:

Roladki Gracjana

 

  • 2 podwójne filety z kurczaka,
  • 2udka,
  • 4 łyżki masła,
  • mała czerstwa bułka,
  • 0,5 szkl.białego,wytrawnego wina,
  • łyżka posiekanej cebuli(najlepiej szalotki),
  • natka pietruszki,
  • 2-3 pieczarki,
  • łyżka śmietany(30%),
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Roladki Gracjana
Udka ugotować,obrać mięso,drobno posiekać,dodać cebulę,natkę pietruszki,namoczoną w winie i odciśniętą bułkę,2 łyżki masła i posiekane pieczarki.Podgotować masę na wolnym ogniu(cały czas mieszając),pod koniec dodać resztę masła i śmietanę,doprawić. Filety lekko rozklepać,oprószyć solą i pieprzem,jedną połowę smarować masą,przykryć drugą,spiąć i usmażyć na złoty kolor. Można przed smażeniem panierować,ale niekoniecznie.