Sposób przygotowania:
Roladki łososia
Płat z łososia rozfiletuj dodatkowo na 3 płaty ( bardzo cienkie plastry ). W kubku połącz : olej, majeranek, czosnek ( wyciśnij przez praskę ), czubricę, Wszystko wymieszaj i odstaw. Filet posyp czosnkiem niedźwiedzim, posyp pieprzem, następnie śliwki pokrój w paski i poukładaj na płatach, tak samo zrób z żółtym serem. Zacznij zwijać od węższego końca fileta. Jak zwiniesz, to za pomocą sznurka zwiąż filet aby się nie rozwinął. W głębokim talerzu rozmąć jajko, zanurz w nim roladkę a następnie obtocz w mące. Piekarnik nagrzej do 180*C Na patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż roladkę z każdej strony. Do naczynia w którym będziesz piec roladki wlej przygotowany na samym początku olej i włóż roladki. Całość zapiekaj ok 20 min w temp 180*C Podawaj z ziemniakami