kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Książka Kucharska: Ksiązka kucharska - Dania z ryb bez ości

Roladki łososia

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna roladka z łososia, wyśmienita na zimno jak i ciepło

Roladki łososia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki łososia

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki łososia
Płat z łososia rozfiletuj dodatkowo na 3 płaty ( bardzo cienkie plastry ). W kubku połącz : olej, majeranek, czosnek ( wyciśnij przez praskę ), czubricę, Wszystko wymieszaj i odstaw. Filet posyp czosnkiem niedźwiedzim, posyp pieprzem, następnie śliwki pokrój w paski i poukładaj na płatach, tak samo zrób z żółtym serem. Zacznij zwijać od węższego końca fileta. Jak zwiniesz, to za pomocą sznurka zwiąż filet aby się nie rozwinął. W głębokim talerzu rozmąć jajko, zanurz w nim roladkę a następnie obtocz w mące. Piekarnik nagrzej do 180*C Na patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż roladkę z każdej strony. Do naczynia w którym będziesz piec roladki wlej przygotowany na samym początku olej i włóż roladki. Całość zapiekaj ok 20 min w temp 180*C Podawaj z ziemniakami
Roladki łososia
Etap 1 - filet z łososia rozdziel na 3 części za pomocą ostrego noża
Roladki łososia
Etap 2 - łososia posyp czosnkiem niedźwiedzim, połóż śliwki i ser
Roladki łososia
Etap 3 - przygotuj zalewę z oleju z przyprawami
Roladki łososia
Etap 4 - po podsmażeniu i opieczeniu w piekarniku podaj z ziemniakami

Tagi:

sery śliwki ser