mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Roladki mielone z korniszonami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Są doskonałą propozycją na szybki obiad. Doskonale smakują z sosem czosnkowym:)

Roladki mielone z korniszonami i serem

Składniki:

Roladki mielone z korniszonami i serem

 

  • 50 dkg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1 bułka
  • 1 mała cebulka
  • kilka małych konserwowych ogórków
  • ok. 20 dag sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki mielone z korniszonami i serem
Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), drobno pokrojoną cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wyrobić. Ogórki przekroić wzdłuż na pół, ser w paski. Lepić kotleciki, do środka wkładać połowę korniszona i paseczek sera. Rozgrzać olej na patelni, klopsiki obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.