endriudz

endriudz

Kucharz
[Przepisów: 5]

Roladki mięsne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie proste a zarazem wykwintne. Świetnie komponuje z innymi daniami

Roladki mięsne

Składniki:

Roladki mięsne

 

  • kg mięsa mielonego
  • 1/2 kg filetów z kurczaka
  • serek topiony w plasterkach
  • 2 jaja
  • bułka namoczona w mleku
  • cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • keczup
  • olej, bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Roladki mięsne
Mięso mielone połączyć z zeszkloną cebulką, pokrojoną w kostkę, jajkami, odciśniętą bułką. doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. filety przekroić wzdłuż, kroić w paski, posypać przyprawą. Z porcji mięsa mielonego uformować prostokąt. następnie umieścić na nim posmarowany keczupem plaster sera oraz pasek piersi z kurczaka. mięso zwijamy w roladkę, zalepiamy brzegi. Panierujemy w bułce tartej i smazymy. Następnie obsmażone roladki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, a tłuszcz zlewamy z patelni. Zapiekamy w piekarniku