Sposób przygotowania:
Roladki musztardowe z wędliną
Karkówkę kroimy w plastry. Wycinamy niedoskonałości. Lekko rozbijamy. Solimy i posypujemy majerankiem. Z jednej strony rozsmarowujemy na mięsie musztardę. Układamy plastry wędliny (dobrze jakby była z tłuszczykiem). Na wędlinę kładziemy paski ogórka, piórka cebuli oraz ząbek czosnku przekoro jony po połowie. Roladki ściśle zwijamy dodatkowo obwiązując nitką. Podobnie postępujemy z cały mięsem nakładając podobne ilości farszu. Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące pszennej i wrzucamy na rozgrzany smalec. Smażymy na złoty kolor w dwóch stron (na patelnię możemy również wrzucić resztki niezużytej cebuli, którą potem okrasimy ziemniaczki). Usmażone roladki podajemy z ziemniaczkami i smażoną cebulą. Smacznego.