madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Roladki nadziane włoskimi specjałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Włoski środek gdyż zawiera mozzarellę- ser pochodzący z południowych Włoch i suszone pomidory szkoda tylko że nie pod katalońskim słońcem :)

Roladki nadziane włoskimi specjałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki nadziane włoskimi specjałami

 

  • 10 plastrów schabu
  • sól do smaku
  • mielony pieprz do smaku
  • 30 dag mozzarelli
  • 10 suszonych pomidorów z zalewy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki nadziane włoskimi specjałami
Umyte i osuszone plastry schabu rozbijamy tłuczkiem, następnie przyprawiamy do smaku solą oraz mielonym pieprzem. Mozzarellę kroimy na dziesięć kawałeczków. Na każdym plastrze mięsa układamy po kawałku mozzarelli i suszonym pomidorku wyciągniętym z zalewy, a następnie zwijamy w roladki, możemy spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy roladki z każdej strony na rumiany kolor, następnie przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż będą miękkie.
Roladki nadziane włoskimi specjałami
Plastry schabu rozbijamy i przyprawiamy do smaku
Roladki nadziane włoskimi specjałami
Układamy po kawałku mozzarelli oraz pomidora
Roladki nadziane włoskimi specjałami
Mięso z farszem zwijamy w roladki i obsmażamy
Roladki nadziane włoskimi specjałami
Wkładamy roladki do garnka i podlewamy wodą

Tagi:

schab