iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Roladki nadziewane serem pleśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobre roladki drobiowe nadziewane gruszką i serem pleśniowym

Roladki nadziewane serem pleśniowym

Składniki:

Roladki nadziewane serem pleśniowym

 

  • 3 szt pierś z kurczaka,
  • 1 szt ser pleśniowy,
  • 1 szt gruszka,
  • Sól,
  • pieprz,
  • sos do pieczeni jasny lub soser winiary
  • 1 łyżka masło,
  • mąka,
  • 1 szt kostka bulionowa

 

Sposób przygotowania:

Roladki nadziewane serem pleśniowym
Pierś z kurczaka przecinamy .Myjemy suszymy ręcznikiem papierowym i rozbijamy przez folię spożywczą . Roladki będziemy nadziewać serem pleśniowym ,który kroimy w słupki.Gruszkę obieramy,usuwamy gniazdo nasienne i kroimy także w słupki . Na rozbite mięso kładziemy ser i gruszkę .Solimy i doprawiamy pieprzem .Następnie zwijamy ciasno .Można spiąć wykałaczką Solimy i obtaczamy w mące .Smażymy z każdej strony na maśle .Zalewamy bulionem ,dusimy pod przykryciem .Wyciągamy roladki ,będziemy robić sos .Na koniec dodajemy kilka łyżek sosu pieczeniowego mieszamy .Wkładamy roladki ,zagotowujemy .Podajemy