Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Roladki nadziewane wiejską kiełbasą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Roladki z mięsa wołowego z dodatkiem musztardy, nadziewane wiejską kiełbasą i cebulą są rewelacyjne.

Roladki nadziewane wiejską kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki nadziewane wiejską kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Roladki nadziewane wiejską kiełbasą
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na płaty w poprzek włókien. Następnie zbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Natrzeć solą i pieprzem, posmarować musztardą, ułożyć porcję kiełbasy i cebuli.

Płaty mięsa z nadzieniem zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną, ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zrumienić. Następnie wyjąć z piekarnika, usunąć nici, mięso włożyć do garnka.

Podlać odrobiną wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę sosu sojowego i pieprzu. Przykryć i dusić do miękkości.
Roladki nadziewane wiejską kiełbasą
Umyte mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem.
Roladki nadziewane wiejską kiełbasą
Oprószyć przyprawami, posmarować musztardą, włożyć nadzienie.
Roladki nadziewane wiejską kiełbasą
Zwinięte w roladki mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce.
Roladki nadziewane wiejską kiełbasą
Rumiane przełożyć do garnka, wlać wodę, dodać przyprawy.