Sposób przygotowania:
Roladki nadziewane wiejską kiełbasą
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na płaty w poprzek włókien. Następnie zbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Natrzeć solą i pieprzem, posmarować musztardą, ułożyć porcję kiełbasy i cebuli.
Płaty mięsa z nadzieniem zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną, ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zrumienić. Następnie wyjąć z piekarnika, usunąć nici, mięso włożyć do garnka.
Podlać odrobiną wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę sosu sojowego i pieprzu. Przykryć i dusić do miękkości.
Płaty mięsa z nadzieniem zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną, ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zrumienić. Następnie wyjąć z piekarnika, usunąć nici, mięso włożyć do garnka.
Podlać odrobiną wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę sosu sojowego i pieprzu. Przykryć i dusić do miękkości.
Magdalena88
Marika-