michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Roladki nadziwane serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki są bardzo smaczne, polecam

Roladki nadziwane serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki nadziwane serem

 

  • 500 gram schab bez kości
  • do smaku musztarda
  • 100 gram pomidor
  • 100 gram ser zółty
  • do smaku Sól
  • do smaku pieprz
  • do smaku sos sojowy

Sposób przygotowania:

Roladki nadziwane serem
Schab umyć usunąć tłuszcz oraz tkankę łączną. Osuszyć i pokroić w plastry na grubość 0,5cm następnie rozbijać tłuczkiem. Następnie rozbite kotlety posypać solą pieprzem i polać sosem sojowym odstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kotlety wyjąc posmarować musztardą nałożyć pomidora oraz plastry sera wszystko zwinąć i spiąć wykałaczką. Obtaczać w bułce tartej, smażyć na złoty kolor usmażone wstawić do piekarnika na 10 min na temp 150 stopni, podawać gorące z ziemniakami i mizzerią.
Roladki nadziwane serem
Roladki obtaczać w bułce tartej i spinać wykałaczką.