Sposób przygotowania:
Roladki schabowe
Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem. Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na oleju. Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy z mąką, najpierw roladki obtaczamy w jajku potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.
![Roladki schabowe Roladki schabowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-239979.jpg)
![Roladki schabowe Roladki schabowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-239980.jpg)
![Roladki schabowe Roladki schabowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-239981.jpg)
![Roladki schabowe Roladki schabowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-239982.jpg)