bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne mięsko na niedzielę i na święta

Roladki schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe

 

 

  • wykałaczki

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem. Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na oleju. Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy z mąką, najpierw roladki obtaczamy w jajku potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.
Roladki schabowe
Rozbity schab smarujemy pieczarkami z cebulą.
Roladki schabowe
Roladki z farszem zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Roladki schabowe
Podsmażone roladki układamy w formie do pieczenia.
Roladki schabowe
Pieczemy ponad godzinę w temp. 180 stopni.