2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Roladki schabowe nadziane sałatą i parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Schabowe możemy nadziewać czym się da nie muszą być nudne,tym, razem proponuję wersję na zielono z sałatą i parówką.

Roladki schabowe nadziane sałatą i parówką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe nadziane sałatą i parówką

 

  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 6 cienkich parówek dobrej jakości
  • 6 liści sałaty lodowej
  • 1/2 pęczka grubego szczypioru (z dymki)
  • przyprawa do gyrosa
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe nadziane sałatą i parówką
Schab myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym rozbijamy przez woreczek foliowy na cieniutkie kotlety,oprószamy solą,przyprawą do gyrosa oraz pieprzem,kładziemy po jednym liściu umytej osuszonej sałaty,odwiniętą z folii parówkę sypiemy posiekanym szczypiorem,zawijamy roladki panierujemy w mące rozkłóconym jajku oraz bułce tartej,smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisty kolor.Podajemy jako dodatek do ziemniaczków. Smacznego!
Roladki schabowe nadziane sałatą i parówką
schab myjemy kroimy na porcje tak samo parówki
Roladki schabowe nadziane sałatą i parówką
rozbijamy na kotlety zawijamy z sałatą parówką i szczypiorem
Roladki schabowe nadziane sałatą i parówką
nastepnie panierujemy w mące jajku i bułce
Roladki schabowe nadziane sałatą i parówką
smażymy roladki na złocisto w rozgrzanym oleju