Sposób przygotowania:
Roladki schabowe nadziane warzywami
Schab myję osuszam ręcznikiem papierowym kroję na równej grubości plastry ,wkładam do woreczka foliowego i delikatnie rozbijam tłuczkiem,oprószam przyprawą z każdej strony do karkówki i wkładam na 20 minut do lodówki aby mięso naszło przyprawą.
W tym czasie robię farsz warzywny: Warzywa obieram myję ,wrzucam na osolony wrzątek (oprócz pora) i blanszuję 10 minut. Wyciągam łyżką cedzakową kroję w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewam masło wrzucam posiekane warzywa dodaję por i duszę pod przykryciem aż będą miękkie. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz rozkładam na mięsie posypuję startym serem po wierzchu zawijam w ruloniki ,panieruję w mace rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu na rumiano z każdej strony aż mięso będzie miękkie. Podaję z bukietem ulubionych surówek.
W tym czasie robię farsz warzywny: Warzywa obieram myję ,wrzucam na osolony wrzątek (oprócz pora) i blanszuję 10 minut. Wyciągam łyżką cedzakową kroję w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewam masło wrzucam posiekane warzywa dodaję por i duszę pod przykryciem aż będą miękkie. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz rozkładam na mięsie posypuję startym serem po wierzchu zawijam w ruloniki ,panieruję w mace rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu na rumiano z każdej strony aż mięso będzie miękkie. Podaję z bukietem ulubionych surówek.
jaNina
2milutka
dziękuję jaNinko...:)
mysza75
monikaT83
2milutka
Dziękuję..:)
marietta