2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Roladki schabowe nadziane warzywami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Im wymyślniejsze i bogatsze w smaku mięso tym lepsza uczta dla podniebienia. Schabowe nie muszą być nudne, te nie tylko ładnie wyglądają, ale są pyszne!

Roladki schabowe nadziane warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe nadziane warzywami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe nadziane warzywami
Schab myję osuszam ręcznikiem papierowym kroję na równej grubości plastry ,wkładam do woreczka foliowego i delikatnie rozbijam tłuczkiem,oprószam przyprawą z każdej strony do karkówki i wkładam na 20 minut do lodówki aby mięso naszło przyprawą.

W tym czasie robię farsz warzywny: Warzywa obieram myję ,wrzucam na osolony wrzątek (oprócz pora) i blanszuję 10 minut. Wyciągam łyżką cedzakową kroję w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewam masło wrzucam posiekane warzywa dodaję por i duszę pod przykryciem aż będą miękkie. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Tak przygotowany farsz rozkładam na mięsie posypuję startym serem po wierzchu zawijam w ruloniki ,panieruję w mace rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu na rumiano z każdej strony aż mięso będzie miękkie. Podaję z bukietem ulubionych surówek.
Roladki schabowe nadziane warzywami
schab rozbijam na cienkie kotlety oprószam przyprawą
Roladki schabowe nadziane warzywami
warzywa dusze na masełku do miękkosci razem z porem
Roladki schabowe nadziane warzywami
rozkładam przyrządzonyi doprawiony farsz na mięsie
Roladki schabowe nadziane warzywami
zawijam panieruję i smażę na rumiano na oleju