Sposób przygotowania:
Roladki schabowe nadziewane
Schab oprószamy sola i pieprzem, rozbijamy na cieniutkie kotlety. Smarujemy każdy pastą z suszonych pomidorów. Pieczarki kroimy w talarki i delikatnie podduszamy. Układamy je na każdym kotlecie, a następnie na jednym boku kładziemy pasek papryki oraz paluch serowy. Zawijamy boki do środka, a następnie zwijamy na kształt roladki. Oplatamy nicią i mocno wiążemy. Każdą roladkę obtaczamy w mące i obsmażamy bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej głębokiej patelni. Obsmażone podlewamy wodą i dusimy bez przykrycia ok 40 minut, obracając je co jakiś czas. Jeśli potrzeba dolewamy odrobinę wody. Do roladek wsypujemy opakowanie mrożonych warzyw na patelnię i dusimy ok 15 minut, do momentu aż woda całkowicie odparuje. Jeśli chcemy możemy delikatnie posolić.
jaNina
Twoje wyglądają bardzo apetycznie!