Sposób przygotowania:
Roladki schabowe nadziewane
Schab myjemy osuszamy odcinamy od kosci kroimy w plasterki .Rozbijamy go tłuczkiem. Następnie solimy doprawiamy pieprzem i majerankiem. Robimy farsz. Mięso mielone doprawiamy przyprawą w płynie,solą ,pieprzem . Dodajemy jajko posiekana cebulę ,wyciśnięty czosnek i trochę bułki tartej . Mieszamy. Dodajemy odrobinę zimnej wody ,żeby mięso ładnie się kleiło. Taki farsz nakładamy na rozbite mięso. Papryki myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę . Na mięso dajemy pokrojoną w kosteczkę czerwoną i żółtą paprykę. Zawijamy w roladę ,spinamy wykałaczką . Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy są brunatne podlewamy wodą z dodatkiem rosołku ,dusimy pod przykryciem do miękkości . Sos można zaciągnąć mąką