mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Roladki schabowe w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne roladki schabowe w aksamitnym sosie koperkowym .

Roladki schabowe w sosie koperkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki schabowe w sosie koperkowym

 

  • 5 plastrów schabu
  • 5 plastrów sera żóltego
  • 5 plastrów szynki
  • 1 papryka żółta
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • musztarda ostra
  • koper
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • mąka do zagęszczenia sosu
  • kucharek

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe w sosie koperkowym
Schab myjemy rozbijamy , każdy płat smarujemy musztardą najlepiej ostrą. Prószymy solą i pieprzem kładziemy po plasterku szynki , sera oraz kawałki papryki zółtej i kawałki cebuli . Zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami . Podsmażamy na oleju z każdej strony . Następnie zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 20 minut na wolnym ogniu . Gdy mięsko zmięknie dodajemy umyty i posiekany koper doprawiamy sos kucharkiem solą i pieprzem . Zagęszczamy wodą z mąką i zagotowujemy . Na koniec dodajemy dwie spore łyżki śmietany i znów zagotować . Podawać z ziemniaczkami i ulubioną sałatką .
Roladki schabowe w sosie koperkowym
Gotowe danie roladka w całości polana sosem
Roladki schabowe w sosie koperkowym
Zawiniete nafaszerowane mięso schabowe .
Roladki schabowe w sosie koperkowym
Plaster schabu z dodatkami przed zwinięciem