Sposób przygotowania:
Roladki schabowe w sosie musztardowym
Pół cebuli pokrój w cienkie półtalarki, a pozostałe pół w kostkę. Ogórki i paprykę pokrój w podłużne paseczki. Mięso oczyść, podziel na porcje i cienko rozbij. Każdy kawałek natrzyj rozgniecionym czosnkiem, posmaruj musztardą, posól i posyp pieprzem. Na przygotowane płaty ułóż cebulę, ogórki i paprykę, następnie zwiń i zepnij wykałaczkami lub zwiąż specjalną nitką. Gotowe roladki podsmaż na rozgrzanym smalcu z każdej strony przez ok 2 min, następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Po ok 5 min, dolej odrobinę przegotowanej wody i duś pod przykryciem przez ok 30-40 min aż mięso będzie miękkie. Śmietanę dokładnie wymieszaj z łyżeczką musztardy i mąką, wlej do roladek i zagotuj. ( dla ułatwienia przed wlaniem śmietany roladki można na chwile wyjąć z rondla, a kiedy sos zgęstnieje ponownie włożyć do naczynia)