Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z grzybami
Kotlety umyć, osuszyć, rozbić, posolić, oprószyć pieprzem i skropić sokiem cytrynowym. Odstawić pod przykryciem do lodówki na 30 minut. Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na cienkie plasterki. Cebulę i czosnek obrać, opłukać, posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone grzyby, doprawić solą i pieprzem, smażyć 3-4 minuty, aż puszczą sok. Następnie dusić w sosie własnym około 10 minut. Połowę grzybów wymieszać z natką pietruszki, bułką tartą i parmezanem. Nadzienie wyłożyć na kotlety, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące, obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Dodać pozostałe grzyby i wlać śmietanę rozmieszaną z łyżką mąki. Przykryć i dusić pod przykryciem 20 minut.