Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z grzybami i warzywami
Grzyby kroimy w kostkę i gotujemy około 15 minut. Odcedzamy. Na łyżce oliwy podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę i startą na grubych oczkach marchewkę. Podsmażamy aż cebula i marchewka nam zmiękną. Do miękkich warzyw dodajemy obgotowane grzyby, smażymy około 15 minut całość farsz solimy i pieprzymy do smaku. Kotlety mocno rozbijamy, każdy lekko solimy i pieprzymy. Na środek każdego kotleta nakładamy łyżkę farszu i zwijamy kotleta w roladkę. Każdą roladkę dla bezpieczeństwa może spiąć wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w mące, rozmąconym jajku a na końcu w bułce tartej. Smażymy na maśle klarowanym po około 4 minuty z każdej strony lub do ładnego zarumienienia się roladek. Roladki podajemy z ziemniakami lub na puree ziemniaczano –marchewkowym.