SUPERPRZEPIS

Roladki schabowe z jałowcem.

  • 2
  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Roladki  schabowe z jałowcem. Więcej zdjęć (3)

Roladki jałowcowe podałam z kopytkami i warzywami duszonymi w sosie śmietanowym.

Składniki:

Roladki schabowe z jałowcem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z jałowcem.
Ze schabu wycinamy ładne plastry. Ścinki mięsa siekamy drobno razem z cebulą, solimy je, pieprzymy, dodajemy rozgnieciony jałowiec mieszamy. Oliwę mieszamy z jałowcówką i rozgniecionym czosnkiem - marynujemy w bejcy rozbite tłuczkiem plastry schabu. Odstawiamy mięso na kilka godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie formujemy roladki napełniając je farszem. Obsmażamy roladki na gorącym maśle po czym wstawiamy je w naczyniu żaroodpornym z pokrywą do gorącego piekarnika, oprószamy solą i pieprzem - pieczemy do miękkości w temp. 180 st. C. Podajemy roladki z kopytkami i warzywami duszonymi w sosie śmietanowym oprószone jałowcem.
Roladki  schabowe z jałowcem.
Płaty mięsa rozbijamy tłuczkiem po czym marynujemy .
Roladki  schabowe z jałowcem.
Jałowiec tłuczemy w moździerzu po czym dodajemy go do farszu.

Tagi:

schab