Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Roladki schabowe z kiełkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Roladki z wieprzowego schabu nadziane żółtym serem, wędzoną szynką i kiełkami rzodkiewki... Prosty sposób na smaczny obiad:)

Roladki schabowe z kiełkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z kiełkami

 

  • 4 plastry schabu wieprzowego bez kości
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 10 dkg żółtego sera
  • 4 plastry wędzonej szynki
  • 30 g kiełków rzodkiewki
  • olej do smażenia
  • 3 łyżeczki przyprawy do mięs

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z kiełkami
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na plastrach mięsa ułożyć po plasterku szynki, kawałku sera i po trochu kiełków rzodkiewki. Zwinąć ścisłe roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs. Mięso z każdej strony mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać pół szklanki wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut. Po tym czasie odparować resztę płynu, a mięso ponownie zrumienić.
Roladki schabowe z kiełkami
Rozbite plastry mięsa oprószone solą i pieprzem posmarowane musztardą.
Roladki schabowe z kiełkami
Szynka ser i kiełki ułożone na każdym kawałku mięsa.
Roladki schabowe z kiełkami
Nadziane roladki posypane przyprawą do mięs rumienione na oleju.
Roladki schabowe z kiełkami
Zrumienione schabowe roladki zalane wodą.