Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z kolorowym farszem
Mięso umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą o pieprzem. Cebulkę pokroić w cienkie pół plasterki i zeszklić ją na 2 łyżkach oleju. Umyta i suchą cukinię drobno pokroić i dodać do cebuli. Poddusić. Rzodkiewkę pozbawić ogonków,umyć i zetrzeć na dużych oczkach. Dodać na patelnię. Doprawić solą i pieprzem i dusić jeszcze przez 2-3 minuty. Zdjąć z ognia,przestudzić. Farsz wyłożyć na mięso i na wierzchu ułożyć po 2-3 paski papryki. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na 2 godziny. Olej rozgrzać na patelni. Mięso maczać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rumiano z obu stron co chwilę obracając roladki aby panierka się nie przypaliła a mięso usmażyło dobrze w środku. Odsączyć na papierowym ręczniku przed podaniem. Smacznego!