monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Roladki schabowe z kolorowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pięknie wyglądające i pyszne kotlety schabowe wczoraj podałam na obiadek:)

Roladki  schabowe z kolorowym farszem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki schabowe z kolorowym farszem

 

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 50 g cukinii
  • 1 mała cebula czerwona
  • 2 duże rzodkiewki
  • 1/8 żóltej świeżej papryki
  • sól i pieprz
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z kolorowym farszem
Mięso umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą o pieprzem. Cebulkę pokroić w cienkie pół plasterki i zeszklić ją na 2 łyżkach oleju. Umyta i suchą cukinię drobno pokroić i dodać do cebuli. Poddusić. Rzodkiewkę pozbawić ogonków,umyć i zetrzeć na dużych oczkach. Dodać na patelnię. Doprawić solą i pieprzem i dusić jeszcze przez 2-3 minuty. Zdjąć z ognia,przestudzić. Farsz wyłożyć na mięso i na wierzchu ułożyć po 2-3 paski papryki. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na 2 godziny. Olej rozgrzać na patelni. Mięso maczać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rumiano z obu stron co chwilę obracając roladki aby panierka się nie przypaliła a mięso usmażyło dobrze w środku. Odsączyć na papierowym ręczniku przed podaniem. Smacznego!
Roladki  schabowe z kolorowym farszem
przygotowanym farszem nadziać mięso spiąć wykałaczkami odstawić do lodówki