Sposób przygotowania:
Roladki Schabowe z Ogórem i Papryką
Schab myjemy osuszamy recznikiem i rozbijamy na cieniutko kazdy kotlecik Doprawiamy sola,pieprzem i czosnkiem Na kazdy plaster schabu rozkładamy cieniutko pokrojona w paseczki paprykę i ogóreczka,posypujemy żółtym serem. Zawijamy (mozna sobie pomóc nitka lub wykałaczką) i panierujemy. Najpierw jajo,maka znowu jajo i bułka. Rozgrzewamy patelnie i dusimy na małym ogniu roladki z każdej strony ok 10 min.(W zaleznosci jakie grube sa nasze roladki) Nastepnie odkrywamy pokrywę patelni i podsmazamy na złoty kolor też z kazdej strony i gotowe . . . :) Podawać z czym kto lubi :-) Ja podałam z ziemnaczkami i surówką z kapusty kiszonej. SMACZNEGO . . . . .
andzia67
evita0007
PaniMISIOWA
robertjankopp
gusia1000