Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Roladki schabowe z piekarnika

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Roladki podawać z frytkami i surówką

Roladki schabowe z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z piekarnika

 

  • schab b/k- 1 kg
  • pieczarki- 0,5 kg
  • papryka kolorowa świeża- 3 paski każdej
  • sól i pieprz
  • koncentrat pomidorowy- 1 łyżka
  • cebula -1 szt
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z piekarnika
Schab pokroić na kotlety, rozbić bardzo cienko. Mięso oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę. FARSZ Paprykę umyć, osączyć, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelnię wlać tłuszcz, rozgrzać, wrzucić cebulę, przesmażyć na rumiano. Do cebuli dodać pieczarki, paprykę, chwilę poddusić. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, poddusić wszystko razem. Na brzeg mięsa nakładać porcje farszu, zwijać w roladki, układać roladki w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę z naczynia, aby roladki ładnie się zarumieniły.
Roladki schabowe z piekarnika
Schab został pokrojony na kotlety i zostanie rozbity
Roladki schabowe z piekarnika
Na rozbitym płacie schabu został nałożony farsz
Roladki schabowe z piekarnika
Roladki faszerowane zostają ułożone w naczyniu żaroodpornym
Roladki schabowe z piekarnika
Upieczone roladki schabowe gotowe do spożycia

Tagi:

schab