Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z ziemniakamiI
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry. Następnie delikatnie rozbijam w cienkie plastry. Doprawiam pieprzem oraz solą, smaruję każdy kawałek mięsa niewielką ilością musztardy i układam po plastrze szynki i żółtego sera.
2. Mięso zwijam ciasno w roladki i układam po środku w naczyniu żaroodpornym.
II
3. Ziemianki obieram kroję wzdłuż na cztery części. Ziemniaki doprawiam solą i układam po bokach roladek.
4. Do naczynia wlewam oliwę z oliwek, sos sojowy, wsypuje paprykę słodką i dokładnie mieszam. Sosem smaruję roladki oraz ziemniaki
III
5. Na ziemniakach układam mini marchewki i piekę w rozgrzanym piekarniku 45 minut w 180°C.
IV
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki