agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Roladki - szaszłyczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

szpinak, mozzarella i kurczak - pycha:)

Roladki - szaszłyczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki - szaszłyczki

 

  • pierś z kurczaka 1 kg
  • mozzarella wędzona 1 szt
  • szpinak - liście 1 paczka
  • przecier pomidorowy 1 słoiczek
  • ser żółty 10 plastów
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Roladki - szaszłyczki
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Rozbić lekko tłuczkiem i pokroić w plastry szerokości ok 3 cm.. Posypać solą i pieprzem. Posmarować przecierem pomidorowym. Mozzarelle wędzoną pokroić w bardzo cienkie plastry. Na każdy kawałek mięsa, położyć plaster sera, kilka liści oczyszczonego szpinaku bez łodyg. Mięso zwijać w ruloniki i nabijać na drewniane bądź metalowe patyczki. Przed pieczeniem posmarować wierzch pozostałym przecierem. Piec w temp 170 stopni przez 25 minut. Idealne na grilla.
Smacznego:)
Roladki - szaszłyczki
gotowe roladki szaszłyczki przepyszna kolacja lub przekąska