SUPERPRZEPIS

Roladki wieprzowe pieczone

  • luna19
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Roladki wieprzowe pieczone

Soczyste roladki zachwycą każdego

Składniki:

Roladki wieprzowe pieczone

 

  • Na każdą porcję
  • 1 ładny plaster surowej szynki
  • kawałeczek żółtego sera
  • 2 paseczki papryczki chili
  • 2 słupki ogórka kiszonego

 

  • Ziemniaczki
  • chili
  • pól cebuli
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mięs

 

  • Surówka;
  • pół kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach
  • garść siekanego szczypiorku
  • 2 kiszone ogórki
  • kawałek sera żółtego startego na tarce
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe pieczone
Mięso rozklepać ale niezbyt mocno, położyć ser, papryczkę i ogórek, zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami..Roladki obsmażyć na tłuszczu na ostrym ogniu, do ładnego zrumienienia.. Obrać odpowiednią ilość ziemniaków, pokroić na kawałki i obgotować ok 10 min.. odcedzić i wrzucić na chwilę na patelnię w tłuszcz po roladkach wkroić odrobinę papryczki chili i pół cebuli... Roladki ułożyć w brytwannie obok wyłożyć ziemniaczki posolić , popieprzyć i posypać przyprawą do mięs, piec ok 40 min w temp 200 st C Składniki na surówkę rozdrobnić i wymieszać .. na talerzu można udekorować oliwkami..