Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki wieprzowe z boczkiem wędzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Roladki najlepiej smakują z kluskami śląskimi.

Roladki wieprzowe z boczkiem wędzonym

Składniki:

Roladki wieprzowe z boczkiem wędzonym

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z boczkiem wędzonym
Mięso umyć, osuszyć, rozbić. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plasterek boczku wędzonego. Zwinąć roladki, związać nicią bawełnianą lub spiąć wykałaczkami. Zrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie dodać liście i ziele angielskie. Na koniec zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody, doprawić.