buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 71]

Roladki wieprzowe ze schabu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

na niedzielny obiad.Polecam.

Roladki wieprzowe ze schabu

Składniki:

Roladki wieprzowe ze schabu

 

  • 70 dag.schabu b/k
  • 1 średnia cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 20 dag.boczku wędzonego gotowanego
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1/2 kostki margaryny do smażenia
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe ze schabu
Schab kroimy w plastry o grubości 1,5 cm.Rozbijamy tłuczkiem,solimy,pieprzymy. Cebulę obieramy i razem z ogórkami i boczkiem kroimy w drobną kostkę,dodajemy musztardę i doprawiamy solą do smaku.Razem wszystko mieszamy.Tak przygotowany farsz nakładamy na rozbite mięso i zwijamy w roladki obwiązując biała bawełnianą nicią.Roladki podsmażamy na średnim ogniu.Gdy będą zrumienione podlewamy wodą i dusimy ok.40 min.Gdy roladki będą miękkie wyjmujemy je.Do powstałego sosu dolewamy wody i zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody.Doprawiamy do smaku .Do sosu wkładamy odwinięte z nici roladki i całość dusimy ok.5 min.Najlepiej smakują z kluskami śląskimi lub tłuczonymi ziemniakami.SMACZNEGO

Tagi:

mięso schab