Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki wołowe z serem, papryką i czosnk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Roladki wołowe z dodatkiem papryki czerwonej, sera żółtego i czosnku.

Roladki wołowe z serem, papryką i czosnk Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki wołowe z serem, papryką i czosnk

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe z serem, papryką i czosnk
Umytą i osuszoną wołowinę cienko rozbić tłuczkiem. Natrzeć z obu stron kucharkiem i pieprzem, a na koniec z jednej strony musztardą. Paprykę pociąć w paseczki, czosnek w plastry. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster sera, po 2 paseczki papryki i ząbek czosnku. Zwinąć roladki, obwiązać nicią bawełnianą. Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Zalać 3 szklankami wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Na koniec mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu. Zagotować. Podawać z ziemniakami i np. surówką.
Roladki wołowe z serem, papryką i czosnk
Na każdym kawałku przyprawionego mięsa układamy dodatki.
Roladki wołowe z serem, papryką i czosnk
Zwiajamy roladki i związujemy nicią bawełnianą.
Roladki wołowe z serem, papryką i czosnk
Roladki z każdej strony obsmażamy na oleju.
Roladki wołowe z serem, papryką i czosnk
Dusimy pod przykryciem a potem doprawiamy i zagęszczamy mąką.