Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Roladki wołowe z pokrzywami serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wiosenne roladki wołowe z młodą pokrzywą, włoskim serem bel paese i słodką morelą. Wykwintne, a zarazem proste w wykonaniu.

Roladki wołowe z pokrzywami serem

Składniki:

Roladki wołowe z pokrzywami serem

 

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe z pokrzywami serem
Wołowinę rozbijamy tłuczkiem. lekko solimy i pieprzymy. Posypujemy startym serem, pokrzywą i układamy po 2 morele. Zawijamy roladki i spinamy wykałaczką. Podsmażamy na sklarowanym maśle, aż ładnie się przyrumienią. Podlewamy wodą, dodajemy pokrojoną szalotkę, zgnieciony czosnek, papryczkę, liść i ziele. Dusimy do miękkości. Pod koniec posypujemy pokrojonym lubczykiem. Dusimy jeszcze kilka minut i podajemy z młodymi ziemniakami.

Tagi:

sery ser