anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Roladki wołowe lekkie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki są bardzo dobre. Mięso należy zawsze kupować tylko ze sprawdzonych źródeł. Polecam podawać razem z sosem i kluskami Śląskimi.

Roladki wołowe lekkie

Składniki:

Roladki wołowe lekkie

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe lekkie
Mięso oczyścić i bardzo drobno rozbić, najlepiej przez woreczek aby się nie porwało. Mięso rozłożyć na stole , każdy kawałek mięsa przyprawić solą i pieprzem. Posmarować musztarda i ułożyć po plastrze boczku na środku. Pomidory pokroić na połówki a ogórki na ćwiartki, ułożyć na boczku oraz dać na każdy plaster po trochę cebuli. Roladki zwinąć i spiąć wykałaczką, lub zawinąć nitką. Dusić w naczyniu żaroodpornym około 1 godziny i 30 minut. Często podlewać wodą.

Tagi:

mięso