Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Roladki wołowe zwijane po myśliwsku

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 18

Doskonałe na co dzień i od święta. Pracochłonne - ale sukces murowany!

Roladki wołowe zwijane po myśliwsku

Składniki:

Roladki wołowe zwijane po myśliwsku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe zwijane po myśliwsku
Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem, roztartym rozmarynem, skropić syropem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Boczek też pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić na plasterki. Olej rozgrzać na patelni, włożyć połowę boczku, cebulę i połowę pieczarek, obsmażyć. Dodać natkę, przyprawić solą i pieprzem. Farsz rozłożyć na plastrach mięsa. Plastry zrolować, związać nicią kuchenną. Masło rozgrzać w rondlu, wrzucić pozostały boczek i pieczarki, włożyć roladki, obsmażyć z każdej strony. Podlać pół szklanką wody. Potrawę dusić pod przykryciem przez 1 godz. 15 min. Roladki wyłożyć na ogrzany talerz. Sos z duszenia odparować, aby pozostało ok. 1/4 l płynu, dodać mąkę rozmieszaną z niewielką ilością wody. Zamieszać, zagotować. Przyprawić śmietaną. Roladki podawać polane sosem, z ryżem ugotowanym na sypko

Tagi:

wołowina