Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki wołowe z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Delikatne roladki wołowej wypełnione pachnącym boczusiem.

Roladki wołowe z boczkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki wołowe z boczkiem

 

  • 4 plastry wołowiny
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • 4 łyżki musztardy chrzanowej
  • 2 ząbki czosnku
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe z boczkiem
Wołowinę delikatnie rozbić. Natrzeć kucharkiem i pieprzem a dodatkowo z jednej strony wysmarować musztardą. Na każdym plastrze mięsa ułożyć po dwa plastry boczku. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na rozgrzanym oleju. Zalać 1 litrem wody, dodać pokrojony w plastry czosnek. Dusić pod przykryciem. Sos przyprawić kucharkiem i pieprzem. Zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować. Podawać z ziemniakami i surówką.
Roladki wołowe z boczkiem
Na rozbitym mięsie ułożyć plastry boczku.
Roladki wołowe z boczkiem
Roladki obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Roladki wołowe z boczkiem
Dusić pod przykryciem do miękkości, doprawić.

Tagi:

wołowina