Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe Eli z dyniąprzygotowanie składników farszu
Dynię obrać z pestek i skóry. Cebule obrać z łupinek.
Ogórki, dynię i cebulę pokroić w cienkie słupki. Boczek wyjąć z opakowania.
przygotowanie pozostałych składników
Resztę dyni pokroić w kostkę.
przygotowanie pozostałych składników cd
Pozostałe ogórki kiszone i cebule pokroić w kostkę.
przygotowanie pozostałych składników cd
Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie roladek
Podudzia kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa.
przygotowanie roladek cd
Mięso oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.
przygotowanie roladek cd
Na mięsie rozłożyć słupki dyni, ogórków i cebuli,
przygotowanie roladek cd
Roladki ciasno zwinąć.
przygotowanie roladek cd
Roladki ciasno zawinąć plastrami boczku i obwiązać bawełnianymi nićmi kuchennymi.
przygotowanie roladek cd
Na dużej patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki ze wszystkich stron na rumiano.
przygotowanie roladek cd
Do roladek dodać cebulę, ogórki, czosnek, resztę musztardy i chwilę smażyć razem.
przygotowanie roladek cd
Do mięsa dodać dynię, przyprawy, podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie.
przygotowanie roladek cd
Gotowe roladki wyjąć i odwinąć z nici. Powstały sos zmiksować. Ja podałam roladki z ziemniakami i duszonym szpinakiem. Smacznego!
gusia1000