dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Roladki schabowe po wiejsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kolejna wersja roladek ze schabu, tym razem taka po wiejsku z kiełbasą, boczkiem i ogórkiem kiszonym. Pomysł mojego męża :)

Roladki schabowe po wiejsku

Składniki:

Roladki schabowe po wiejsku

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe po wiejsku

ETAP 1:

Roladki schabowe po wiejsku
Roladki schabowe po wiejsku z kiełbasą, boczkiem i ogórkiem kiszonym

Kiełbasę oraz ogórka kroimy wzdłuż w słupki. Plastry schabu rozbijamy cienko starając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta.

Na połowie każdego plastra kładziemy plaster sera, boczku oraz po 3-4 słupki kiełbasy i ogórka. Kotlety zwijamy w ciasne roladki, aby nadzienie nie uciekło.

Obtaczamy w jajku roztrzepanym z dodatkiem soli i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rumiano z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)