Sposób przygotowania:
Roladki z brzozakami
Grzyby oczyścić, umyć, dowolnie pokroić i usmażyć na oleju. Jak płyn z grzybów całkowicie odparuje, grzyby jeszcze chwilę smażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Plastry szynki cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po trochu usmażonych grzybów. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki kłaść na rozgrzany na patelni olej, obficie posypać przyprawą do wieprzowiny, zrumienić z każdej strony. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i lekko podsmażyć. Do mięsa wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. pół godziny. Mąkę rozmieszać z pół szklanki zimnej wody, zagęścić nią sos. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.