Sposób przygotowania:
Kurczak nadziany dyniąETAP 1:
1. Każdego fileta podzielić na pół, oprószyć solą i pieprzem i pozostawić
na około 30 minut.
ETAP 2:
2. Dynię oczyścić i pokroić w kostkę, przełożyć na blaszkę. Oprószyć solą, pieprzem, tymiankiem i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Ostudzić i ugnieść widelcem.
ETAP 3:
3. Cebulę, czosnek drobno posiekać, podsmażyć na maśle, dodać ugniecioną dynię, doprawić gałką muszkatołową i ostrą papryką. Wszystko razem dokładnie wymieszać i chwilę podsmażyć.
ETAP 4:
4. Każdą połówkę fileta przeciąć w taki sposób aby powstał jeden płat, troszkę rozbić, położyć 2 plastry sera, nałożyć podsmażoną dynie a następnie zwinąć jak roladkę. Każdą osobno owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut.