evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Roladki z Farszem Boczniakowo-Paprykowym

  • 17
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Roladki są pyszne i soczyste,a ich farsz jest delikatnie ostry.Polecam . . ..

Roladki z Farszem Boczniakowo-Paprykowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z Farszem Boczniakowo-Paprykowym

 

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 1/2 średnia papryka czerwona
  • 2 plastry sera (u mnie był salami)
  • 100g boczniaki
  • 3 gałązki natki pietruszki (posiekać)
  • 2 łyzki sos chili czosnkowy
  • 1/2 łyzeczki przyprawa do kurczaka
  • sól,pieprz (wg.uznania)
  • 1 jajko
  • bułka tarta (do obtoczenia roladek)
  • olej do smazenia

Sposób przygotowania:

Roladki z Farszem Boczniakowo-Paprykowym
Piersi umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym. Następnie trzeba je rozbić najlepej przez folię żeby dziur nie porobić.Delikatnie,posolić,popieprzyć i dodać przyprawy do kurczaka. Paprykę umyć i pokroić w kostkę,a grzyby w paseczki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju dodać grzyby paprykę,natkę,sos chili i poddusić do miękkości. Na rozbite filety ułożyć ser,na ser położyć farsz.Zawinąć porządnie jak na gołąbki. Następnie obtaczamy je w rozmąconym jajku a pózniej w bułce.Włozyć do lodówki na około 1 godzinę żeby nam się ładnie uleżały,wtedy nie potrzebujemy do spinania żadnych wykałaczek czy też bądż nici. Po tym czasie rozgrzać olej na patelni i smazyć roladki z każdej strony na złoty czy brązowy kolor to już wg. własnego uznania. Ale proszę pamietać na bardzo małym ogniu,żeby nam doszły w środku...Ja podałam z ziemniakami i sałatą
Roladki z Farszem Boczniakowo-Paprykowym
Na tym zdjęciu chciałam pokazać pokrótce jak wyglądały etapy przygotowania roladek :)