paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Schabowe roladki z marchwią i sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki ze schabu z farszem z marchewki, korniszona i serka. Smażone i polane sosem śmietanowym z czosnkiem

Schabowe roladki z marchwią i sosem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowe roladki z marchwią i sosem

 

  • schab plastry 4 sztuki
  • marchew 1 sztuka
  • korniszon 1 sztuka
  • ser żółty 2 dag
  • dymka 2 sztuki
  • śmietana 150 ml
  • majonez 1 łyżka
  • vegeta do smaku
  • czosnek 2 ząbki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki z marchwią i sosem
Marchew obrać i ugotować, wystudzić i podzielić na 4 części. Korniszon również podzielić na 4 kawałki, podobnie serek. Dymkę posiekać i połowę zostawić do sosu. Plastry schabu cienko rozbić oprószyć do smaku solą i pieprzem z obu stron. Na każdy plaster schabu kładąc kawałek marchwi, korniszon, serek i dymkę. Zwinąć każdy plaster w roladkę. Rozgrzać oliwę i smażyć roladki z każdej strony. Przygotować sos: Do miski wlać śmietanę i majonez. Dodać zmiażdżony ząbek czosnku i wcześniej posiekaną dymkę. Do smaku doprawić wegetą. Wymieszać. Sosem polać usmażone roladki.
Schabowe roladki z marchwią i sosem
Plastry schabu cienko rozbić oprószyć do smaku solą i pieprzem z obu stron. Na każdy plaster schabu kładąc kawałek marchwi, korniszon, serek i dymkę.
Schabowe roladki z marchwią i sosem
Zwinąć każdy plaster w roladkę. Rozgrzać oliwę i smażyć roladki z każdej strony.
Schabowe roladki z marchwią i sosem
Przygotować sos: Do miski wlać śmietanę i majonez. Dodać zmiażdżony ząbek czosnku i wcześniej posiekaną dymkę