katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Roladki z farszem z pieczarek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki nafaszerowane pieczarkami .

Roladki z farszem z pieczarek

Składniki:

Roladki z farszem z pieczarek

 

  • mięso (karkówka, łopatka) 6 plastrów
  • pieczarki ok 8-9 szt
  • cebula 1 szt
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • masło 1 łyżka
  • bułka tarta 1-2 łyżki
  • kostka mięsna 1 szt
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki z farszem z pieczarek
Pieczarki myjemy, przesmażamy na maśle. Dodajemy tartą bułkę i przestudzamy. Dodajemy też umytą i drobno pokrojoną natkę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Mięso rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa nakładamy przygotowany farsz i zwijamy w roladkę. Obsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną cebulę, podlewamy wodą albo bulionem i dusimy do miękkości roladek. Można dodać kostkę mięsną.

Tagi:

mięso tarta