Sposób przygotowania:
Roladka z farszem z jajecznicy
Pierś podzielić na 2 części . Każdą rozklepać na płasko tłuczkiem do mięsa ( najlepiej przez folie spożywczą ).Posolić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i masło i usmażyć na nich na rumiano pokrojone na bardzo drobno 3 pieczarki. Wbić na nie jajko- wymieszać, lekko osolić i popieprzyć . Usmażyć jajecznicę . Zdjąć z patelni i ostudzić. Na patelnię wlać resztę oleju i usmażyć na nim na rumiano pokrojoną w ,,piórka" cebulę i pokrojone w plasterki resztę pieczarek. W czasie gdy cebula i pieczarki sie smażą na mięso nałożyć jajecznicę i zwinąć małe roladki. Obwiązać nicią do mięs . Oprószyć mieloną papryką. Rozsunąć cebulę i pieczarki i położyć roladki- obsmażyć na rumiano z obu stron. Przełożyć do rondelka , dosypać natkę - włożyć roladki. Na patelnię wlać wodę i zagotować - przelać do rondelka . Dorzucić kostkę grzybową i dusić na małym gazie 45 minut pilnując by sos za bardzo nie odparował - uzupełniać jeśli trzeba po odrobinie wrzącą wodą . Wyjąć roladki- usunąć nici. Sos doprawić do smaku.
elzbieta8960
zewa
gosia56
marietta
Natala1210