mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Roladki z fasolą szparagową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

rolada świetnie smakuje z sosem pieczarkowym

Roladki z fasolą szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z fasolą szparagową

 

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 100 gram mięsa mielonego wieprzowego
  • bułka
  • 300 gram fasola szparagowa
  • 300 gram pieczarek
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Roladki z fasolą szparagową
Fasolkę szparagową myjemy przebieramy i odcinamy końcówki. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 30 minut. Jedno jajko gotujemy na twardo. Filety oczyszczamy i mielimy. Pieczarki obieramy i kroimy i dusimy z jedną cebulą pokrojoną na drobno. Drugą cebulę też obieramy i kroimy na drobno. Bułkę zalewamy wodą , a gdy nasiąknie i zrobi sie miękka odsączamy ją .Ugotowane jajko , oddzielamy żółtko od białka , białko kroimy w kostkę , a żółtko wkładamy do mięsa . Staranie i dokładnie wyrabiamy tak by mięsne ciasto stało się jednolite, przyprawiamy . Na brytfannie wykładamy papier do pieczenia i formujemy go w prostokąt .Białko jajek rozrzucamy po powierzchni.Następnie układamy grubo fasoli szparagowej.Następnie fasolkę przykrywamy pieczarkami i na to wszystko druga cebulka , solimy i pieprzymy. Pozostałe mięso nakładamy na farsz , formujac w rękach cienkie placki .Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 50 minut
Roladki z fasolą szparagową
ugotowane żółtko jajka mieszamy z mięsem
Roladki z fasolą szparagową
na papierze do pieczenia formujemy prostokąt
Roladki z fasolą szparagową
na fasolkę układamu uduszone pieczarki z cebulą
Roladki z fasolą szparagową
z pozostałej części mięsa formujemy cos na wzór chleba