Sposób przygotowania:
Roladki z fasolą szparagową
Fasolkę szparagową myjemy przebieramy i odcinamy końcówki. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 30 minut. Jedno jajko gotujemy na twardo. Filety oczyszczamy i mielimy. Pieczarki obieramy i kroimy i dusimy z jedną cebulą pokrojoną na drobno. Drugą cebulę też obieramy i kroimy na drobno. Bułkę zalewamy wodą , a gdy nasiąknie i zrobi sie miękka odsączamy ją .Ugotowane jajko , oddzielamy żółtko od białka , białko kroimy w kostkę , a żółtko wkładamy do mięsa . Staranie i dokładnie wyrabiamy tak by mięsne ciasto stało się jednolite, przyprawiamy . Na brytfannie wykładamy papier do pieczenia i formujemy go w prostokąt .Białko jajek rozrzucamy po powierzchni.Następnie układamy grubo fasoli szparagowej.Następnie fasolkę przykrywamy pieczarkami i na to wszystko druga cebulka , solimy i pieprzymy. Pozostałe mięso nakładamy na farsz , formujac w rękach cienkie placki .Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 50 minut