Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki z indyka z serkiem ziołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Filet pokroić w plastry grubości ok. 1-2 cm, rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawami.

Roladki z indyka z serkiem ziołowym

Składniki:

Roladki z indyka z serkiem ziołowym

 

  • 600g filety z indyka
  • opakowanie serka ziołowego (President/Hochland itp.)
  • 8 gałązek tymianku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z serkiem ziołowym
Umyty i osuszony filet z indyka pokroić w plastry grubości ok. 1-2 cm, rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawami. Mięso następnie posmarować grubą warstwą serka, włożyć gałązkę tymianku i uformować roladki. Aby się nie rozpadły związać je nitką. Roladki posmarować olejem, oprószyć nieco pieprzem i zapiekać ok. 40-45 min. w piekarniku w temp. 180 st. C.

Tagi:

indyk