Joanna84

Joanna84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 73]

Roladki z jajem i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny obiad dla miłośników kuchni tradycyjnej

Roladki z jajem i kiełbasą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z jajem i kiełbasą

 

  • Dla 2 osób:
  • 4 kotlety ze schabu
  • przyprawa do kuchni meksykańskiej
  • kiełbasa krakowska
  • 2 cebule
  • olej do smażenia, sól, pieprz
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 2 ogórki konserwowe
  • musztarda delikatesowa
  • biała nić
  • Do podania:
  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej perłowej
  • 500g startych buraczków

Sposób przygotowania:

Roladki z jajem i kiełbasą
Kotlety roztłuc, przyprawić i odstawić do lodówki. Kiełbasę pokroic w kostkę, podobnie jak cebulkę i podsmażyć na patelni, doprawic do smaku. Jaja i ogórki przekroić w ćwiartki. Każdy kotlet posmarować musztardą, nakładać warstwę kiełbasy z cebulą, jajka i ogórka. Zawinąć i opleść kawałkiem nici by jak wiadomo sie nie rozpadła. Podsmazac można na tej samej patelni co kiełbaske. Następnie przełożyc wszystko do żaroodpornego naczynia, podlać odrobina wody i dusić w piekarniku ok. 1 godziny w 180 *. Kasza gotuje sie ok 15 min. Podawać z kaszą i buraczkami. Pyszne i smaczne, każdy się skusi. Polecam!
Roladki z jajem i kiełbasą
Na zdjęciu przygotowane juz kotlety i reszta składników.