Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Roladki z kurczaka z szynką i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Roladki z kurczaka z szynką są bardzo smaczne i mają efektowny wygląd

Roladki z kurczaka z szynką i serem

Składniki:

Roladki z kurczaka z szynką i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z szynką i serem
Mięso z kurczaka umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki, kawałek sera i twardego masła. Boki mięsa zawinąć do środka i zwinąć w roladki. Mięso można spiąć wykałaczką. Następnie otoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć bułce tartej. Smażyć narumiano na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i dopiec przez 10-15 minut w nagrzanym piekarniku do 150 stopni.