Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z papryką i boczkiem
filety porcjujemy tak by rozbić z nich spore cienkie kawałki mięsa, po rozbiciu na jednym krańcu układamy plaster boczku, plaster cebulki i kilka słupków papryki. Całość dobrze doprawiamy solą i pieprzem i zwięzle zawijamy (to jest najtrudniejsza część przygotowania) i zabezpieczamy przed rozwinięciem wykałaczkami lub okręcamy kilka razy nitką. W ten sposób przygotowane roladki układamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem (masło+ margaryna) posypujemy majerankiem i obsmażamy ok 60 min na małym ogniu. W trakcie smażenia dokładamy cebulkę. Pamiętamy aby raz po raz podlać wodą. Smacznego
kinga
Sianka
Tak musi byc 60 min poniewaz ja je smaze tak dlugo az na wiezku beda brazowe jak pieczen poza tym srodek tez musi byc przesmazony, papryka i cebula musza byc miekkie a miesko przepieczone.
kinga
Skoro faktycznie musi być tak długo,to w takim układzie chyba na małym ogniu prawda?
Sianka
Tak jak napisałam w przepisie!!!Na małym ogniu