Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Roladki z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z łososiem i szpinakiem.

Roladki z łososiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z łososiem
1,5 szklanki rozmrożonego szpinaku włożyć do blendera. Białka oddzielić od żółtek, żółtka dodać do szpinaku, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę. Czosnek obrać, zmiażdżyć, dodać do szpinaku. Masę szpinakową doprawić solą i pieprzem, dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Podzielić na połowę, rozsmarować na papierze do pieczenia, obie części masy piec po ok. 15 minut.Po przestudzeniu smarować połową serka almette i obłożyć połową łososia. Zwijać jak roladę, kroić na plastry. Podawać schłodzone.
Roladki z łososiem
Szpinak przełożyć do blendera, zmiksować z żółtkami i czosnkeim.
Roladki z łososiem
Dodać ubitą pianę z białek, podzielić masę na dwie części.
Roladki z łososiem
Upieczone blaty smarować serkiem i obłozyć kawałkami łososia.