Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Roladki z mięsa mielonego 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Roladki z mięsa mielonego nadziane wędzonym żółtym serem.

Roladki z mięsa mielonego 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z mięsa mielonego 3

 

  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajko
  • 3 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta
  • 10 dkg wędzonego żółtego sera
  • olej do smażenia
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa mielonego 3
Do mięsa (użyłam zmielonej szynki wieprzowej) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, jajko, 3 łyżki bułki tartej, przyprawę w płynie i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę podzielić na 4 części. Każdą część spłaszczyć i posmarować musztardą. Na każdej ułożyć po kawałku sera. Uformować podłużne roladki i obtoczyć je w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z każdej strony.
Roladki z mięsa mielonego 3
Zmielone mięso z dodatkiem cebuli jajka bułki tartej czosnku i przypraw.
Roladki z mięsa mielonego 3
Mięsna masa spłaszczona posmarowana musztardą z kawałkiem sera.
Roladki z mięsa mielonego 3
Uformowane i obtoczone w bułce tartej roladki.
Roladki z mięsa mielonego 3
Roladki w panierce położone na rozgrzany na patelni olej.