Sposób przygotowania:
Roladki z mięsa mielonegoI
1. Do miski przekładam mięso, wbijam jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, bułkę tartą, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i wyrabiam masę mięsną.
2. Cebulę obieram. Cebulę, ogórki, pieczarki drobno kroję.
3. W dłoniach formuję kulkę, rozpłaszczam ją dłonią, na środku mięsa układam porcję z ogórków i pieczarek.
II
4. Mięso zwijam, tworząc roladki, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron, aż mięso się zarumieni.
III
5. Następnie podlewam bulionem, dodaję pastę paprykową, wsypuję tymianek, oregano, bazylię, 10 minut gotuję, zagęszczam sos mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję.
IV
6. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
7. Smacznego.
lukrowanepierniczki