mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Roladki z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Smaczne roladki z mięsa mielonego i pieczarek

Roladki z mięsa mielonego

Składniki:

Roladki z mięsa mielonego

 

  • mięso mielone 500 g
  • jajko 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • bułka 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • pieczarki 400 g
  • cebula 1 szt.
  • olej 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa mielonego
Do mięsa mielonego dodaję jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), drobno pokrojoną cebulkę, doprawiam wszystko solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wyrabiam.
Pieczarki myję, kroję w plasterki. Cebulę obieram, drobno siekam, szklę na oleju. Dodaję pieczarki, duszę aż grzyby zmiękną.
Lepię kotleciki, do środka wkładam łyżkę farszu. Rozgrzewam olej na patelni, klopsiki obtaczam w bułce tartej i smażę z obu stron na złoty kolor.