Sposób przygotowania:
Roladki z mięsa mielonego
Do mięsa mielonego dodaję jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), drobno pokrojoną cebulkę, doprawiam wszystko solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wyrabiam.
Pieczarki myję, kroję w plasterki. Cebulę obieram, drobno siekam, szklę na oleju. Dodaję pieczarki, duszę aż grzyby zmiękną.
Lepię kotleciki, do środka wkładam łyżkę farszu. Rozgrzewam olej na patelni, klopsiki obtaczam w bułce tartej i smażę z obu stron na złoty kolor.
Pieczarki myję, kroję w plasterki. Cebulę obieram, drobno siekam, szklę na oleju. Dodaję pieczarki, duszę aż grzyby zmiękną.
Lepię kotleciki, do środka wkładam łyżkę farszu. Rozgrzewam olej na patelni, klopsiki obtaczam w bułce tartej i smażę z obu stron na złoty kolor.